Kart over South Georgia

Kart over South Georgia

søndag 22. august 2010

Mattørking

Uten mat og drikke duger helten ikkje! Så mat lyt me ha på turen vår, og maten må vera god, næringsrik og bruka minst mogleg drivstoff på å verta ferdig. Samstundes er det viktig at maten på denna turen er lett og med så lite volum som mogleg, for alt skal lastast i kajakkane.

Så no står mattørkaren på Snøtun på heile tida, og her på bilete ser de ferdigtørka kjøttdeig, lauk, kvitlauk, jalapeñosa og blåbær. Eg har og fått låna meg ei vakumpakkemaskin av han Per i Bakkadn, han har alt. So først skal eg tørka, so vega og vera sikker på at me vert mette, so skal eg vakumpakka middagar og frukostar for 4 galningar i 3 veker. Spennande!

Når eg ha tørka meir og vakumpakka mykje skal eg koma med ein ny statusrapport.

Helsing uttørka og snart vakumpakka Sigrid :)

Drying food
Without food and drink, heroes can sink! So we'd better make sure we have food for our trip. It needs to be tasty, nutritious and easy to prepare. It also has to be as lightweight and as compact as possible, so we can  pack into our kayaks.

The food drier is on night and day now at Snøtun. As you can see from the picture above, it's mince, onion, garlic, chiles and bluberries at the moment. I've also managed to borrow a vacuum packing machine from Per down the hill, he has everything. So first I am drying the stuff, then weighing it to make sure we're not going to be left hungry, and then I am vacuum packing dinners and breakfasts to see four crazy guys through 3 weeks. Exciting!

I'd better crack on and bring you a new status report later.
Best regards, an almost dried out and soon vacuum-packed Sigrid :-)

2 kommentarer:

  1. Det høyrest godt ut Sigrid! Kanskje du skal satsa på tørrmatproduksjon som attåtnæring? Eg er ikkje so veldig glad i REAL turmat...

    Helga
    (Fimreite)

    SvarSlett
  2. Bli spennande å fylgja med på turen dikkas Sigrid! Eg e imponirte øve matturkingi!! :)

    Klem Anne B.G.

    SvarSlett